Desert tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

de Andra_Constantinescu in Torturi, 2 Iul 2018 | 3323 vizualizari

 

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

 

INGREDIENTE

  • 1,1 kg caise
  • 250 g zahar
  • 250 g biscuiti cu unt
  • 130 g unt
  • 550 ml frisca lichida indulcita
  • 200 g ciocolata alba
  • 1 caisa pentru ornat
  • Diametru tava: 20 cm
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de inghetata cu caise si ciocolata alba:

Se spala caisele, li se scot samburii si se pun la fiert impreuna cu zaharul pana cand scade zeama lasata de acestea. Se strecoara si se lasa sa se raceasca.

Biscuitii se maruntesc la robotul de bucatarie.

Untul se topeste si se amesteca cu biscuitii. Se asaza intr-o forma de copt pentru tort cu inel detasabil.

Se mixeaza 200 ml frisca si se amesteca cu sosul de caise, apoi se toarna peste biscuiti, se niveleaza si se introduce platoul la congelator pana cand ingheata bine compozitia.

Se topeste ciocolata in 100 ml frisca lichida si se lasa sa se raceasca.

Se scoate tortul din forma si se asaza pe un platou.

Se mixeaza frisca ramasa (250 ml) si se amesteca apoi cu ciocolata topita. Se orneaza tortul, dupa preferinta, cu aceasta crema si cu bucatele de caisa si se introduce din nou in congelator.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de inghetata cu caise si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

pe 27.05 la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

pe 27.05 la 13:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de vanilie si piure de fructe de padure