Desert tort cu portocale si frisca

de Cofetarul Vesel in Torturi, 12 Noi 2017 | 4145 vizualizari

 

Este o reteta foarte buna de tort! Sper ca o sa va placa mult si va invit cu mare drag sa o incercati!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 150 gr zahar tos
  • 280 gr faina
  • 5 linguri de ulei
  • o esenta de vanilie
  • un plic de praf de copt (10 grame)
  • putina sare
  • Umplutura:
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 180 gr zahar pudra
  • 4 portocale
  • 2 plicuri de intaritor pentru frisca (16 grame)
  • Siropul:
  • 200 ml apa rece
  • 80 gr zahar tos
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu portocale si frisca:

Blat: Mixam ouale cu sarea 2 minute la viteza mica, apoi marim viteza mixerului si batem ouale pana vor deveni deschise la culoare si-si vor tripla volumul. Vom adauga in timp ce mixam ouale pe rand, cate o lingura de zahar. Dupa ce am batut ouale, vom adauga esenta de vanilie si uleiul si vom amesteca compozitia cu o lingura de lemn. Vom adauga treptat in compozitie faina, apoi praful de copt si vom amesteca foarte bine cu lingura. Vom pune compozitia la copt la 180 grade C, timp de 30 de minute, iar dupa ce blatul se va raci complet, il vom taia in 3 foi egale.

Umplutura: Mixam smantana cu zaharul pana obtinem o frisca, apoi adaugam intaritorul de frisca si punem frisca la frigider pentru 20 de minute; in acest timp, vom taia portocalele in felii.

Siropul: Amestecam zaharul cu apa pana se va dizolva complet.

Asamblarea tortului: Vom insiropa pe rand, fiecare foaie de blat si vom pune cate un strat de frisca si cateva felii de portocale, apoi vom decora tortul cu frisca si felii si bucati de portocale. Dupa accea vom lasa tortul la frigider 3 ore, apoi este numai bun de servit!

Pofta buna!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu portocale si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort diplomat fara piscoturi