Desert Tobite

de Constelatialeu in Prajituri, 1 Mar 2022 | 6792 vizualizari

 

Am zis sa bat toba ca a venit Primavara, nu mi-a iesit o toba mare, mi-au iesit o multime de tobite micute si delicioase. 

 

INGREDIENTE

  • Pt. bezea cu nuca
  • 160 g albus de ou
  • un praf de sare
  • 240 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingura zeama lamaie
  • 150 g nuca prajita si macinata
  • Pt. crema
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • un praf de sare
  • 50 g cacao
  • 1 lingura cogniac Alexandrion
  • 300 g unt cu 82% grasime, moale la temperatura camerei
  • Pentru tavalit
  • nuca prajita si macinata - pe asta n-am mai cantarit-o, sa fie sa se ajunga
Portii: 70
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Tobite:

 Crema : Se face prima pentru ca necesita un timp de racire. Untul moale la temperatura camerei se spumeaza bine, apoi se lasa deoparte. Intr-un castron de inox am pus cele 4 oua , am adaugat zaharul, sarea si cacao si am omogenizat, apoi am asezat castronul pe baie de abur. Am amestecat continuu pana ce crema a ajuns la temperatura de 75 grade ( mi-am achizitionat un termometru care ma ajuta foarte mult, mai ales cand sunt presata de timp si nu mai stau sa ''dau in bobii'' cand e gata crema). Am luat castronul de pe baia de abur, am adaugat cogniacul si am lasat sa se raceasca. Cand crema de cacao era inca calduta spre rece, am luat cate o lingura de crema si am incorporat-o in untul moale. Am procedat asa pana am terminat toata crema de cacao de incorporat.

Bezele cu nuca : Albusurile cu un praf de sare, zaharul, zaharul vanilat si zeama de lamaie le-am pus intr-un castron de inox, am pus castronul pe baie de abur si am amestecat cu un tel, pana a ajuns la temperatura de 70 grade. Am luat castronul de pe baia de abur si am mixat pana am obtinut o bezea ferma, nu trebuie sa cada cand intorci castronul invers. Am incorporat nuca macinata cu miscari lente de jos in sus, am pus compozitia intr-un posh cu dui rotund si am format bezele, nu le-am facut foarte mari, am vrut sa-mi iasa niste tobite mici, cat sa mananci una dintr-o inghititura, diametru aproximativ 3 cm. Am preincalzit cuptorul la 180 grade, apoi am redus temperatura foc mediu spre mic la cuptorul cu gaze, am asezat tava in cuptor si am lasat usa cuptorului intredeschisa, am bagat coada unei linguri de lemn. N-am cronometrat cat au stat, trebuie sa obtinem niste bezele tari si cu o culoare deschisa. Necesita un timp mai indelungat, ca sa se usuce bine, la cuptorul electric se reduce timpul de asteptare, pentru ca se pot regla temperaturile dorite. Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca apoi se dezlipesc de pe hartia de copt sau foaia de silicon.

Asamblare tobite : Am ales bezelele egale, intr-un posh am pus crema racita bine ( e bine sa fie mai rece in bucatarie, sau sa tinem posh-ul cu crema cateva min la frigider) Am asezat crema pe partea mai motata, am asezat peste crema a doua bezea cu motul in crema, apoi am tavalit prin nuca macinata partea cu crema.E un pic migalos dar merita din plin, sunt delicioase.

TIPS-URI

1

apa de sub vasul cu crema nu trebuie sa atinga fundul vasului

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Tobite" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura catifea