Bavareza de iaurt cu sos de prune

de miremirc in Prajituri, 15 Oct 2011 | 5956 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente :

  • 250 ml lapte
  • 250 g iaurt
  • 250 ml smantana dulce
  • 3 lg zahar pudra
  • 1+1/2 plicuri gelatina granule (15 g)

Sos de prune:

  • 200 g pune
  • 4 lg zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bavareza de iaurt cu sos de prune:

Punem gelatina la hidratat in 150 ml apa rece pentru 10 minute, apoi o topim pe foc mic , amestecand pana se dizolva, fara a o da in clocot..
Punem la fiert intr-o cratita, laptele si zaharul, amestecand din cand in cand, pana incepe sa clocoteasca.

 Luam de pe foc si adaugam gelatina topita; lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, adaugam iaurtul, amestecand cu mixerul pentru omogenizarea compozitiei.

 La sfarsit, adaugam smantana si turnam in diferite forme, pe care in prealabil le trecem sub un jet de apa rece. Dam la frigider pentru cel putin 2 ore.

Pentru sosul de prune: cu ajutorul blenderului (mixerului vertical) mixam prunele fara samburi, impreuna cu zaharul si il turnam peste bavareza rece si scoasa pe o farfurioara.
Pentru a scoate bavareza mai usor, introducem in apa fierbinte pentru cateva secunde castronelul cu bavareza rece, apoi o rasturnam pe o farfurioara.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bavareza de iaurt cu sos de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cremșnit ca la mama acasa (cremeș) cu foi facute in casa