Desert tarta cu mousse de pere caramelizate

de Lau in Prajituri, 7 Noi 2018 | 3446 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 250 g faina
  • 1 galbenus
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri zahar
  • 125 g unt
  • esenta de vanilie
  • 50-70 ml apa rece
  • Crema
  • 3 pere potrivite
  • 50 g unt
  • 200 g frisca
  • 100 ml lapte condensat
  • 100 g zahar
  • Decor
  • frisca
  • dulceata de zmeura
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu mousse de pere caramelizate:

Blat-intr-un bol amestecam faina cu zaharul, sarea, facem o adancitura si adaugam esenta de vanilie, untul rece taiat cubulete si 50 ml apa, incepem sa framantam, adaugam apa daca este nevoie pana ce rezulta un aluat omogen.

Invelim in folie si dam la rece 30 min. Intindem aluatul pe masa infainata cat este tava de mare, decupam marginile si intepam cu furculita, dam la cuptorul incalzit pana se rumeneste putin marginea si talpa.

Crema-perele le curatam de coaja, le taiem cubulete, intr-o tigaie topim zaharul, avem grija sa nu il ardem, adaugam untul si perele, caramelizam cca 3-5 min, lasam sa se raceasca.

Mixam frisca spuma (din care am oprit 3 linguri pentru decor), adaugam perele si laptele condensat, mixam pana ce se omogenizeaza.

Ungem tarta cu dulceata de zmeura, adaugam crema si dam la rece 1 ora pana ce se intareste crema, decoram dupa plac si portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu mousse de pere caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarte vergeoise