Desert tarta cu mere si dovleac copt

de mirela0911 in Prajituri, 1 Noi 2018 | 5586 vizualizari

 

O tarta potrivita pentru vremea de afara si care te ademeneste cu mirosul de dovleac copt ....

 

INGREDIENTE

Pt. aluat:

  • 300 g faina
  • 1/2 lgt sare
  • 2 lg zahar
  • 150 unt rece
  • 1 ou
  • 2-3 lg lapte rece
  • 1/2 plic praf de copt

Pt. umplutura:

  • 1,5 kg mere
  • 4-5 lg zahar (sau dupa gust)
  • 200 g dovleac copt (miezul)
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie/potocala
  • 1 lgt scortisoara
  • 1/2 lgt ghimbir pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lg gris
  • 1 ou mic pt uns
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu mere si dovleac copt:

Intr-un bol se amesteca faina cu praful de sare, praful de copt si zaharul. Untul se taie cubulete si cu ajutorul degetelor se framanta usor aluatul pana devine nisipos. Se adauga oul batut si se framanta aluatul, iar daca este nevoie, se completeaza cu lapte rece pentru a obtine un aluat omogen. Se da la rece pentru o jumatate de ora.

Merele se curata si se dau pe razatoarea cu gauri mari. Se pun la calit impreuna cu zaharul si se lasa sa se inmoaie putin. Se lasa la racit. 
Se curata dovleacul copt inainte si se zdrobeste usor cu furculita. Se adauga coaja de lamaie si se amesteca.

Intr-un bol se pun merele scurse impreuna cu dovleacul. Se adauga zaharul vanilat, ghimbirul si scortisoara. Se omogenizeaza bine.

Se scoate aluatul de la rece. Se intinde in forma rotunda astfel incat sa se imbrace si peretii formei in care se va coace tarta. Se presara grisul apoi se toarna umplutura. Se niveleaza. Din restul de aluat se decupeaza cerculete si se asaza deasupra tartei. Se unge aluatul cu oul bine batut.

Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca 35-40 de minute sau pana devine aurie.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Cei care nu iubesc dovleacul, pot renunta la el.

2

Se pot folosi si mere de la borcan, pregatite pentru iarna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu mere si dovleac copt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]