Desert rulada din albusuri umpluta cu gem de caise

de Gherca Daniela in Prajituri, 26 Sep 2021 | 4438 vizualizari

 

O rulada simpla, dar super gustoasa!!!

 

INGREDIENTE

  • 4 albusuri + 1 ou
  • un praf de sare
  • 6 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 linguri ulei
  • esenta de vanilie/rom
  • 6 linguri faina
  • o lingurita rasa praf de copt
  • In plus: Un borcan mic cu gem de caise
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada din albusuri umpluta cu gem de caise:

Separam oul. Intr-un bol mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si zaharul vanilat, lingura cu lingura si mixam continuu pana obtinem o bezea lucioasa, adaugam si galbenusul, mixam putin, apoi punem esenta dupa gust, uleiul, iar la final faina cu praful de copt. Omogenizam foarte bine toata compozitia si o turnam intr-o tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt  si o bagam la cuptorul preincalzit la 180°C pentru circa 15-20 minute. Cand este gata, o rasturnam pe alta hartie de copt si o rulam. Lasam sa se raceasca complet. Dupa racire o derulam si ungem cu gem de caise toata suprafata foii de rulada, apoi o rulam din nou . Pentru un aspect frumos am turnat peste rulada sos de fructe de padure si sos de ciocolata. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada din albusuri umpluta cu gem de caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de briose cu dovleac si ciocolata neagra