Desert rulada cu gem de caise

de anca_rm in Dulciuri, 21 Apr 2017 | 3383 vizualizari

 

O prajiturica foarte simpla si rapida dar foarte gustoasa.
Este preferata Oanei.
 
O mananca cu drag si trebuie sa o facem, impreuna, aproape saptamanal. Aceasta rulada o putem pudra cu zahar, ca sa fie mai draguta :)

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 2 linguri apa
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • praf de copt (1 plic)
  • esenta de rom (optional)
  • 1/2 lingurita scortisoara pudra
  • praf de sare
  • 370 gr dulceata de caise
  • Extra:
  • zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada cu gem de caise:

Noi, de obicei, o facem pe tava mare de aragaz (35x45), pe care punem hartie de copt.

Intr-un bol, spargem ouale si le batem impreuna cu zaharul, praful de sare si esenta de rom, pana cand se spumeaza si se topeste tot zaharul.

Adaugam apa, faina si praful de copt si omogenizam. La final, punem uleiul si il incorporam si pe el in aluat.

Turnam compozitia in tava deja pregatita, intindem pe toata suprafata si dam tava la cuptorul incins, la 180 grade C, pentru 10-15 minute.

 Cand este coapta, scoatem tava din cuptor si o lasam putin sa se racoreasca.

Cu hartia de copt, ridicam aluatul din tava si il punem pe masa (trebuie sa fie inca cald ca sa il putem rula).

Intindem peste el gemul de caise si incepem sa rulam, cu ajutorul hartiei de copt.

 Lasam sa se raceasca si pudram cu zahar.

 

 

TIPS-URI

1

folositi orice alt gem

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu gem de caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert foi de bezea cu crema de ciocolata si alune de padure