O rulada frumoasa si gustoasa, ideala pentru o duminica in familie sau cand se anunta musafiri. Cu siguranta toata lumea o sa fie incantata de acest desert ciocolatos.
Crema: Intr-un vas amestecam smantana pentru frisca cu zaharul si punem pe foc, amestecand din cand in cand in vas pana fierbe.
Luam de pe foc si adaugam ciocolata rupta bucatele, amestecand pana se topeste. Lasam 10-15 minute sa ajunga la temperatura camerei, apoi tinem vasul la frigider pana pregatim blatul pentru rulada.
Blat: Mixam albusurile spuma cu un varf de sare, adaugam zaharul si mixam 2-3 minute pe treapta cea mai ridicata.
Adaugam galbenusurile mixand in continuare, iar la final incorporam faina amestecata cu praful de copt, folosind o spatula si facand miscari rotative, usoare, pentru a nu se lasa spuma.
Turnam compozitia in tava mare de la cuptor, tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade, timp de 20-25 minute. Scoatem din cuptor si asezam rulada (cu hartie cu tot) intr-un prosop de bucatarie curat si umed. Rulam cu grija si lasam sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit, desfacem rulada din prosop si indepartam foaia de copt.
Scoatem crema din frigider si o mixam pana devine spumoasa.
Intindem crema pe toata suprafata blatului, apoi rulam.
Rulada o pastram in prosopul umed la frigider timp de aprox 30 de minute.
Pentru glazura, topim ciocolata impreuna cu untul si laptele pe baie de aburi.
Ungem rulada cu glazura si nivelam.
Dam din nou la rece minim o ora inainte de a felia si a servi.
1
Puteti folosi chiar si 200 gr de ciocolata cu alune si stafide sau sa adaugati alune maruntite