Desert reteta de preparare a papanasilor

de cristeena20 in Dulciuri, 29 Sep 2014 | 88066 vizualizari

 

 Reteta de preparare a papanasilor

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 250 gr branza de vaci
  • 50 gr zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • coaja de lamaie rasa
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 ou
  • 200 gr faina
  • putina sare
  • ulei pentru prajit
  • 150 gr afine proaspete
  • 2 linguri zahar
  • putina smantana dulce
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert reteta de preparare a papanasilor:

Reteta de preparare a papanasilor

Intr-un bol amestecam branza de vaci cu zaharul, vanilia, coaja de lamaie razuita, oul, biocarbonatul si praful de sare. Apoi adaugam treptat faina. Amestecam apoi cu mana pana devine o coca consistenta (nici prea moale, nici prea tare).

Lasam sa se odihneasca 10 minute la rece.

Intre timp punem afinele cu zaharul si putina apa la fiert pentru 10 minute, pana sosul se leaga. Stropim cu putina zeama de lamaie si dam deoparte sa se raceasca.

Punem ulei la incins si formam papanasii rotunzi cu o gaura in mijloc. Facem si o bila pentru fiecare. Din aceasta cantitate ies 5 papanasi mari.

Ii prajim pe ambele parti cam 3 minute si ii scoatem pe hartie absorbanta. Ii servim cu dulceata de afine si turnam putina smantata dulce deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert reteta de preparare a papanasilor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâinici fără frământare - Super simple și gustoase

ieri la 11:02

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

pe 04.11 la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]