Desert prajitura "pouding chômeur" (Canada)

de Catalina L in Prajituri, 1 Iul 2018 | 3473 vizualizari

 

Astazi este zi de sarbatoare nationala in Canada !
Se sarbatoreste data formării, în anul 1867, a "Dominionului Canada".
Cu aceasta ocazie va propun un desert foarte popular in regiunea Quebec, daca nu chiar desertul preferat de aici - 'pudding șomer'.
 
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/07/prajitura-pouding-chomeur-canada.html

 

INGREDIENTE

  • 250 g de faina
  • 1/2 pachet de praf de copt
  • 60 g de unt moale
  • 100 g de zahar
  • 1 ou
  • 250 ml de lapte
  • cateva picaturi de concentrat de vanilie
Sos
  • 20 cl de smantana lichida (am pus 25 cl)
  • 180 g de zahar brun
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura "pouding chômeur" (Canada):

Intr-o oala mica puneti smantana cu zaharul brun, aduceti la fierbere si topiti zaharul.

Luati de pe foc si dati deoparte.

 

Incalziti cuptorul la 180°C.

Intr-un castron sau in bolul robotului frecati untul cu zaharul. Adaugati oul si amestecati bine. Puneti treptat laptele si faina amestecata cu praful de copt. Amestecati bine.

Ungeti cu unt o tava rotunda (23 cm pentru mine) sau patrata. Puneti compozitia in tava si turnati deasupra siropul pus deoparte. Nu amestecati!

Dati la cuptor timp de 30 de minute.

Eu l-am uitat si l-am lasat 45 de minute.

In plus tava era prea mica (26 cm este mai bine) si am pus prea multa smantana, deci sosul a debordat si s-a caramelizat in tava de desupt.

L-am luat cu o lingura si l-am pus pe prajitura.

 Prajitura a iesit totusi foarte buna, moale la interior si cu un caramel crocant la exterior.

Ea ar trebui sa fie mai moale, cu un aspect de culoare deschisa si imbibata de sirop.

O voi reface cu sirop de artar, am inteles acuma reteta 😃

Cred totusi c-am facut o varianta inedita, baietii mei se-ntreceau care s-o termine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura "pouding chômeur" (Canada)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Frantuzeasca.