Desert prajitura marmorata cu branza si stafide

de oanapl in Prajituri, 15 Mar 2020 | 4682 vizualizari

 

Dacă tot stăm în casă, eu zic să pornim cuptoarele. Am pregătit o prăjitură rapidă și delicioasă cu brânză de vaci. Vă invit s-o încercați și voi... să vă convingeți cât e de bună. ;)

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 300 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 25 g cacao
  • 2 ouă mari
  • 1 praf de sare
  • 150 ml ulei
  • 100 g zahăr
  • 200 ml lapte
  • pentru umplutură:
  • 700 g brânză de vaci, scursă bine
  • 100 g zahăr
  • 3 ouă mari
  • esență de vanilie
  • esență de lămâie
  • 50 g stafide
  • 2-3 linguri făină
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura marmorata cu branza si stafide:

Se cerne făina cu praful de copt și cacaua. 
Separat, se bat albușurile cu un praf de sare până se întăresc, apoi se adaugă pe rând zahărul măcinat și se mixează până când se obține o spumă tare și lucioasă.
Se adaugă, întâi gălbenușurile, apoi uleiul în fir subțire, mixând continuu.
Se adaugă alternând 2-3 linguri din amestecul cu făină, apoi o parte din lapte și se bate în continuare până la încorporarea întregii cantități de făină și lapte.

Se toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt (25x35cm), păstrând 4-5 linguri de compoziție.

Se mixează brânza de vaci cu zahărul, ouăle și aromele. Se adaugă făina și se amestecă ușor. Se înglobează stafidele.
Se pune crema de brânză peste aluat și se adaugă din loc în loc, câte o lingură de aluat. Cu ajutorul unei furculițe se marmorează compoziția.

Se introduce tava în cuptorul preîncălzit, pentru cca 45- 50 de minute, la 180 grade sau până când prăjitura trece testul cu scobitoarea.
Se scoate prăjitura din tavă și se lasă să se răcescă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura marmorata cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi si crema de ciocolata