Desert prajitura Delicioasa

de Dulciuri cu Georgiana in Prajituri, 23 Mar 2018 | 4692 vizualizari

 

Blat de bezea cu mix de nuci, crema de ciocolata Nutella, crema de ness, frisca si chipsuri de ciocolata. Sper ca v-am convins.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 400 g nuci
  • 200 g crema de ciocolata Nutella
  • 6 albusuri
  • 80 g zahar
  • 40 g pesmet
  • 20 g faina
  • un plic praf de copt

Crema de ness:

  • 6 galbenusuri
  • 6 lingura zahar pudra
  • 6 linguri lapte
  • 2 pliculete ness
  • 200 ml frisca lichida

Pt ornat:

  • 200 g frisca lichida
  • 2 linguri zahar pudra
  • chipsuri de ciocolata
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Delicioasa:

Eu am folosit 200 g nuci si 200 g mix de nuci de la Lidl. Din cele 400 g, 50 g le-am macinat, iar restul le-am tocat grosier.

Pentru blat am mixat albusurile spuma cu un praf de sare, am adaugat zaharul mixand in continuare pana s-a topit. Am adaugat treptat pesmetul, nuca macinata si faina amestecata cu praful de copt.

Intr-o tava cu hartie de copt am asezat nucile tocate, apoi blatul de bezea si am introdus in cuptorul incins pentru 20-25 de minute.

Am scos tava din cuptor, am rasturnat blatul pe o planseta, am indepartat hartia de copt si peste nuci am intins crema de ciocolata.

Pentru crema de ness am pus intr-un vas galbenusurile, zaharul, laptele si ness-ul. Am pus vasul pe foc si am amestecat continuu pana s-a ingrosat.

Am lasat crema sa se raceasca. Am mixat frisca lichida cu zaharul pudra si am adaugat jumatate in crema de ness rece. Restul de frisca l-am folosit pentru ornat.

Am intins crema de ness peste Nutella, apoi am ornat prajitura cu frisca si chipsuri de ciocolata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Delicioasa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de vanilie, ciocolata si jeleu de visine