Desert prajitura cu rubarba

de MotanLaOale in Prajituri, 18 Aug 2017 | 6445 vizualizari

 

M-am inspirat din reteta lui Timea /www.bucataras.ro/retete/prajitura-cu-rabarbar-si-zmeura-48169.html.
Am schimbat pe ici pe colo, la gramaje si la realizare.
A iesit foarte buna.
Este facuta in deplasare cu ce am avut la indemana si pozele lasa de dorit deoarece nu am "tunul" cu mine.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 240 g zahar
  • 180 ml lapte
  • 140 ml ulei
  • 280 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de rare
  • 8 tije rubarba
  • 1 lingura zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu rubarba:

Tijele de rubarba se curata de stratul exterior, se spala, se taie in bucati de 2 centimetri, se pun intr-un castron si se presara cu o lingura de zahar.

Se mixeaza ouale cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat pana se topeste.

Se adauga laptele, uleiul si se amesteca.

Se adauga faina amestecata cu praful de copt

Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Deasupra se pun bucatile de rubarba cat mai uniform.

Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade 30-35 minute pana se rumeneste.

Se face proba cu scobitoarea.

Se lasa la racit.

Se portioneaza si se serveste.

Pofta Buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu rubarba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]