Desert prajitura cu mere si dovleac

de gaby_gabytza in Prajituri, 12 Noi 2018 | 3206 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 mere
  • 1/2 dovleac 1 kg
  • 150 g zahar
  • 300 g faina
  • 40 ml ulei
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri cacao
  • un praf sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • esenta de rom
  • 150 ml apa
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere si dovleac:

Spalam si decojim merele. Luam doua din mere si le taiem cubulete.

Punem tigaia la foc impreuna cu lingura de unt si 30 g zahar. Le amestecam la foc mic pana se topeste untul si adaugam miezul tocat de la dovleac. Le calim impreuna dupa care adaugam cubuletele de mere si 1 lingurita de rom. Mai lasam pe foc 2-3 min, amestecand continuu si oprim focul.
Faina o amestecam impreuna cu cacaua ,zaharul, praful de copt si sarea. Facem o gaura in mijloc si adaugam jumatate din apa si uleiul. Incepem sa amestecam si treptat mai adaugam apa pana iese un aluat de chec mai gros. Rasturnam amestecul de mere cu dovleac si amestecam.

Pregatim o tava cu fund detasabil o tapetam cu hartie de copt si rasturnam compozitia. Luam celelalte doua mere le taiem in 4 si le taiem feliute subtiri. Decoram prajitura deasupra cu feliute puse una langa alta. Dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.

Dupa ce o scoatem de la cuptor, o pudram cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere si dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mere in aluat