Desert napolitane cu ness si alune

de Dulciuri cu Georgiana in Prajituri, 31 Oct 2018 | 4749 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 foi de napolitana
  • 200 g unt
  • 140 ml apa
  • 250 g zahar
  • 400 g lapte praf
  • 3-4 pliculete ness
  • 200 g alune coapte
  • 200 g ciocolata neagra
  • 100 ml lapte
Portii: 35
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert napolitane cu ness si alune:

Pentru crema de ness punem intr-un vas pe foc 140 ml apa cu 250 g zahar. Lasam pe foc pana se topeste zaharul, apoi adaugam untul taiat cubulete si amestecam pana se topeste si acesta.

Adaugam pe rand, amestecand energic, jumatate din laptele praf cernut, pliculetele de ness si 150 g alune coapte tocate, nu macinate. Adaugam si restul de lapte praf, omogenizand compozitia. Mie mi-a iesit o crema destul de consistenta si, pentru ca mi s-a parut prea dulce,am decis sa adaug si cate un strat de ciocolata neagra.

Am topit 200 g ciocolata neagra cu 50 g unt si 100 ml lapte, apoi am adaugat 50 g alune coapte si maruntite.

Am asezat prima foaie de napolitana pe care am pus crema de ness, apoi a doua foaie de napolitana peste care am pus crema de ciocolata, a treia foaie de napolitana peste care am pus din nou crema de ness, a patra foaie de napolitana pe care am pus crema de ciocolata si ultima foaie de napolitana peste care am pus crema de ness. Peste crema de ness de pe ultima foaie am presarat cateva alune maruntite.

Presam putin prajitura si apoi o dam la rece pana o servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert napolitane cu ness si alune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Goffre acrisoare