Desert prajitura cu mar si frisca

de reisnaor_2006 in Prajituri, 2 Feb 2018 | 6179 vizualizari

 

Un deliciu de care nu te mai saturi.

 

INGREDIENTE

  • 4 galbenusuri
  • 12 linguri de faina
  • 12 linguri de lapte
  • 8 linguri de zahar
  • 10 linguri de ulei
  • 1 praf de copt
  • Umplutura
  • 1 kg de mere
  • scortisoara
  • Decor :
  • frisca 200 gr
  • Creme Patisserie
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mar si frisca:

       Galbenusurile se mixeaza bine cu un praf de sare si zahar. Adaugam uleiul treptat si mixam bine. Adaugam laptele si treptat faina amestecata cu praful de copt. Omogenizam bine compozitia cu ajutorul unei spatule.

       Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

     Incalzim cuptorul la 180 de grade C si introducem tava pentru 20 de minute.

       Separat calim merele rase cu scortisoara si lasam sa se raceasca. Frisca se mixeaza cu putin zahar si se lasa la rece.

       Dupa cele 20 de minute, scoatem tava si punem deasupra blatului merele calite si o introducem la cuptor pentru 10-15 minute.

Cand este gata, lasam prajitura sa se raceasca si ornam cu frisca batuta.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca nu doriti sa puneti frisca deasupra, puteti folosi ca bezea albusurile batute spuma cu zahar, bezeaua se pune peste merele rase si se introduce tava la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mar si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

oanapl 1

05.02.2018, 22:55

Prăjiturile cu mere sunt preferatele mele!

RuxyRux 1

13.02.2018, 22:12

Mar si frisca...cum suna!

Sidy 1

11.07.2018, 07:24

Asta este exact pe gustul meu, asa ca...iau reteta ! Multumesc Roxy !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu visine si budinca