Reteta de preparare a papanasilor cu vin

de epurasha2bb in Prajituri, 24 Sep 2010 | 3966 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor
imi ramasese niste vin Lacrima lui Ovidiu de la ziua mea si mi-a parut rau sa nu-l folosesc la ceva bun :) fiindca el are un usor gust de caramel am ales sa fac un desert cu el!

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 1 capacel de vin Lacrima lui Ovidiu
  • 1 fiola esenta de rom Dr Otker
  • 500 g branza de vaci
  • 400 g faina(aproximativ, de fapt la faina e relativ, trbeuie cat cuprinde, dupa ochi se vede cand e suficient)
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingura bicarbonat de sodiu alimentar,
  • 2 pliculete zahar vanilinat,
  • 2 oua
Portii: 30
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor cu vin:

Reteta de preparare a papanasilor

Se bat ouale spuma, se adauga zaharul inmuiat cu un capacel de vin Lacrima lui Ovidiu, apoi faina in ploaie, amestecata cu bicarbonatul.

Branza se sfarama intre degete si se presara usor si ea.

Se pune si fiola de esenta de rom.

Se face o coca moale ca de gogosi pe masa de lucru presarata cu faina.

Se formeaza inele groase si gogoloaie mici, bastonase si floricele.

Se prajesc in ulei incins.

Se servesc pudrate cu zahar pudra cu aroma de vanilie Dr.Otker.

Sunt pur si simplu excelente si se topesc in gura!!!

TIPS-URI

1

daca aveti timp puteti face deasupra o glazura de ciocolata duo rapida.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu vin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

ionix 1

28.09.2010, 19:23

n-am mai baut o lacrima de secole... super papanasii

nadina73 1

29.09.2010, 00:45

su dupaia canti 5f

epurasha2bb 1

29.09.2010, 16:28

ce sa mai canti cu copii astia , ca ba sunt raciti, ba du-i la culcare...e grele!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bonet