Desert prajitura cu crema de ciocolata si mascarpone

de gaby_duceag in Dulciuri, 7 Feb 2016 | 24177 vizualizari

 

De cand am vazut tortul de ciocolata la Miha, mi s-a facut o pofta, pofta de-aia obsedanta :))
Asa ca am vrut si eu gustul ala-n farfurie, si l-am facut, da’-ntr-o alta forma, ca n-aveam stare de ornat torturi.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua mari
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • vanilie
  • Crema:
  • 300 g ciocolata cu lapte (sau amaruie)
  • 180 ml lapte condensat (neindulcit)/ cred ca merge si frisca lichida
  • 550 gr mascarpone
  • 2 galbenusuri
  • esenta de vanilie
  • Sirop:
  • 150 ml lapte rece
  • 2 linguri Nesquik
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema de ciocolata si mascarpone:

Blat: Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile apoi adauga treptat zaharul, mixand pana se dilueaza complet.

Galbenusurile amesteca-le cu uleiul si adauga-le peste albusuri. Pune si faina amestecata cu cacaua si praful de copt, vanilia, apoi omogenizeaza amestecand usor, de jos in sus.

Tapeteaza o tava de 32x12 cm (o tava de cozonac am folosit eu) cu hartie de copt, toarna compozitia, niveleaza, apoi da tava in cuptorul preincalzit, la foc mic (150-160 grade), pana trece testul cu scobitoarea.

Lasa la racit pe un gratar apoi feliaza blatul in trei.

Crema: Intr-un vas metalic pune laptele condensat si ciocolata, pe baie de abur. Amesteca pana se omogenizeaza apoi adauga galbenusurile. Mai amesteca 2 minute. Adauga mascarpone si mixeaza pana obtii o compozitie omogena.

Introdu vasul la frigider. Lasa pana incepe sa se intareasca. Cu cat sta mai mult, cu-atat se intareste. Eu am umplut foile seara iar deasupra, am spritat crema ramasa, dimineata.

Asamblare: Asaza prima felie de blat, insiropeaz-o usor (prepari siropul amestecand pudra de Nesquik cu 2-3 linguri lapte pana se omogenizeaza, apoi torni laptele ramas), intinde 1/4 din crema si asaza a doua felie de blat. Procedeaza la fel cu toate feliile.

Asaza ultima felie, apoi imbraca totul cu crema.

Lasa la rece pentru o ora-doua (sau peste noapte) apoi spriteaza cu posul crema ramasa.

Feliaza cu un cutit cu lama subtire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de ciocolata si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de inghetata