Desert placinta zdrentuita 1 decembrie

de Constelatialeu in Dulciuri, 1 Dec 2017 | 5065 vizualizari

 

Am denumit-o asa pentru ca, din pacate, asa arata si tara asta a noastra, zdrentuita din toate partile, dar inca are potential, miezul e bun, compact, doar putin amortit........La multi ani, tuturor celor care se simt romani !  

 

INGREDIENTE

  • 400 g foi placinta Linco Patisero
  • 7 oua mici si pretul mare ( ca nu ma pot abtine sa nu zic)
  • 680 g branza dulce mai grasa si scursa bine
  • 2 linguri de smantana dulce, grasa
  • 1 pliculet finnesse vanilie bourbon Dr.Oetker
  • 200 g zahar
  • 150 g unt topit
  • stafide aurii sultan, cat va lasa sufletul
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta zdrentuita 1 decembrie:

Mai intai am pregatit umplutura. Intr-un castron am amestecat branza, smantana, zaharul, ouale si vanilia, am omogenizat si la final am adaugat stafidele. Am topit untul, am desfacut foile de placinta una cate una.

Am folosit o forma ceramica cu diametrul de 28 cm. Am uns forma cu unt si am asezat in straturi cca 6 foi de placinta unse cu unt intre ele. Am taiat surplusul de foi de pe margine, am turnat jumatate din compozitie.

Separat am taiat cateva foi de placinta si le-am amestecat cu untul topit, apoi le-am presarat deasupra compozitiei, am turnat si restul compozitiei si deasupra am taiat foile ramase, apoi le-am stropit cu unt topit.

Am dat forma la cuptor, cuptorul preincalzit, la 180 grade C, sub gratarul pe care am asezat forma am pus un ibric cu apa, sa nu se arda placinta. Este gata cand umplutura s-a inchegat bine, se face testul scobitorii. Binenteles ca eu mi-am taiat o bucata asa fierbinte, pentru asa-mi place placinta cu branza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta zdrentuita 1 decembrie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]