Desert placinta invartita cu branza si stafide

de Catalina L in Prajituri, 18 Mar 2018 | 3289 vizualizari

 

O placinta invartitata crocanta si delicioasa. Am invartit-o in functie de forma de copt folosita.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/02/placinta-invartita-cu-branza-si-stafide.html

 

INGREDIENTE

  • 8-12 foi de placinta
  • 500 g de branza de vaci proaspata
  • 2 linguri de gris
  • 2 linguri smantana
  • 4 linguri stafide
  • 100 g zahar
  • 1 pachet de zahar vanilat
  • 2 oua
  • vanilie pudra
  • 25 g de unt topit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta invartita cu branza si stafide:

Amestecati branza proaspata cu zaharurile. Adaugati treptat ouale, grisul si smantana si amestecati bine.

Puneti vanilia si stafidele.

Incalziti cuptorul la 180°C.

Ungeti cu unt o forma de gratin (20/30 cm).

Derulati foile de placinta.

Puneti 2-3 foi una peste alta.

Puneti  deasupra 1/4  din crema de branza in lungime si rulati .

Repetati operatia de 4 ori, veti obtine 4 rulouri lungi.

Asezati-le in forma unsa, unul dupa altul.

Ungeti-le bine cu untul topit.

Dati la cuptor timp de 30-40 minute.

Lasati sa se raceasca si pudrati cu zahar pudra.

Calduta este excelenta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta invartita cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]