Desert negresa cu visine, nuci si ciocolata

de oanapl in Prajituri, 7 Iun 2017 | 6065 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cana mare de visine fara samburi
  • 100 g ciocolata neagra
  • 4 oua
  • 150 g unt
  • 120 g zahar
  • 100 g faina
  • 2 lingurite praf de cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 100 g nuci macinate
  • 1 varf cutit scortisoara
  • 1/2 lingurita coaja rasa de portocala
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa cu visine, nuci si ciocolata:

Rupi ciocolata si o topesti cu 50 g unt la, bain marie. Cand se raceste putin, adaugi galbenusurile si amesteci rapid pana se omogenizeaza.

Separat, freci untul ramas cu 100 g zahar. Adaugi ciocolata cu galbenusuri si omogenizezi compozitia.

Incorporezi faina amestecata cu un praf de sare, praful de cacao, scortisoara, coaja rasa de portocale si praful de copt, apoi nuca macinata fin.

Adaugi albusurile batute spuma tare cu 20 g zahar si amesteci usor de jos in sus, cu o lingura de lemn.

Torni aluatul in forma tapetata cu hartie de copt (o forma cu diametrul de 24 cm), apoi presari visinile date prin 2 linguri faina.

Coci negresa 45 minute, in cuptorul preincalzit, la 180°C.

 Cand a trecut testul cu scobitoarea, o scoti si o lasi sa se raceasca pe un gratar. Cand s-a racit, o tai si o servesti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu visine, nuci si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Snickers