Cornulete cu dulceata

de Maria68 in Prajituri, 1 Dec 2011 | 5656 vizualizari

 

Am gasit in caietul meu o reteta veche ,foarte simpla dar foarte buna.O facea mama mea in tineretile ei si cred ca multe matusi, mame sau bunici inca o mai folosesc.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana untura
  • 1 cana iaurt
  • 2 oua
  • 2-3 linguri zahar
  • drojdie cat o nuca
  • 3-400 grame faina
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu dulceata:

Se amesteca iaurtul, ouale,zaharul,drojdia si praful de sare.Adaugam faina cam 300-400g si continuam sa framantam cu untura. Daca ni se pare prea moale aluatul obtinut mai presaram faina , pana obtinem un aluat mai potrivit.

Se lasa 15 min, in repaus,apoi se intinde o foaie groasa de 1/2 cm si se taie bucati in forma de triunghi,se pune la mijloc cu lingurita putina dulceata(gem sau marmelada)se ruleaza in forma de cornulete si se coc in cuptor.

Cand sunt gata, chiar fierbinti, se pudreaza din abundenta cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu dulceata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Cris2711 1

02.12.2011, 00:54

Maria68 1

02.12.2011, 12:47

Dragele mele, va multumesc pentru primirea calduroasa pe care mi-ati facut-o Sunt foarte bucuroasa ca ati fost incantate de cornuletele mele Va doresc si voua "La cat mai multe retete impreuna" Pupici

gaby_gabytza 1

02.12.2011, 15:22

buuuuuuuni

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu nutella - Fragede, aromate si pline de crema

de laura_n 7

ieri la 13:33

Desert Amarela

pe 17.10 la 17:50

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

pe 17.10 la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

pe 17.10 la 07:35

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]