Retete de suflet
Intr-un ibric adaugam uleiul si faina treptat amestecand continuu pana ce se omogenizeaza.
Punem pe foc si amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o ciulama,daca este nevoie mai adaugam 1 lingura faina.
Lasam sa se raceasca.
Intr-un vas cernem faina amestecam cu zaharul si sarea,facem o adancitura si adaugam drojdia dizolvata cu apa calduta.
Framantam un aluat omogen,intindem aluatul pe masa infainata in forma dreptunghiulara,ungem cu ciulamaua rece si impaturim aducand marginile spre interior si inca o data dupa care le impaturim in 3 ca pe o scrisoare.
Invelim in folie si dam la rece minim 1 ora(eu pregatesc aluatul de cu seara)
Intre timp pregatim umplutura-intr-un vas batem galbenusurile cu zaharul(branza mea a fost uscata si am mai adaugat 200 g smantana)adaugam branza si restul de ingrediente,amestecam bine pana ce se omogenizeaza.
Pe masa infainata(eu prefer sa intind o folie alimentara si o ung cu ulei sau unt)intindem aluatul de cca 0,5 cm grosime.
Adaugam umplutura pe lungimea aluatului si rulam de 2 ori,taiem cu cutitul si indepartam ruloul format si repetam operatiunea.
Fiecare rulou il taiem in bucati de cca 4-5 cm care le vom asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
Le ungem cu galbenusul batut cu laptele si le coacem la cuptorul incalzit pana ce se rumenesc frumos.
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro