Biscuiţi cu stafide, alune de pădure şi ciocolată albă

de sisterskitchen in Dulciuri, 28 Feb 2014 | 3804 vizualizari

 

Sărbătoarea iubirii la români, este celebrată pe 24 Februarie. Sărbătoarea Dragobetelui, cunoscută şi sub numele de Vobritenia, este considerată echivalentul sărbătorii Valentine”s Day.
Dragobetele are rădăcini dacice şi marchează începutul primăverii, ziua în care natura se trezeşte la viaţă.
Aşa cum vă spuneam şi aici, un motiv în plus pentru a ne declara dragostea. La noi a devenit deja un obicei să pregătim ceva dulce pentru persoana iubită. Ziua noastră de Dragobete, începe aşa: o cafea bună şi câţiva biscuiţi.

 

INGREDIENTE

  • 125 g unt moale 80% grăsime
  • 100 g zahăr alb sau brun
  • 1/2 linguriţă extract de vanilie
  • 1 gălbenuş
  • 220-230 g faina albă
  • 2 linguri alune de pădure, mărunţite
  • 2 linguri stafide, taiate mărunt**
  • 70 g ciocolată albă pentru decor
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiţi cu stafide, alune de pădure şi ciocolată albă:

1. Se încinge cuptorul la 150 grade. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt.
2. Se pun untul şi zahărul într-un procesor şi se pulsează de 2-3 ori, până se omogenizează compoziţia. Se adăugă gălbenuşul şi extractul de vanilie. Se pulsează de 2 ori.
3. Se răstoarnă într-un bol, se adăugă faina, amestecând bine. La sfârşit se adăugă alunele şi stafidele. Se omogenizează totul şi se formează o bilă din aluat. Se înfăşoară în folie de plastic şi se ţine la frigider 30 de minute.
4. Pe masă presărată cu făină, se întinde aluatul cu ajutorul unui sucitor. Se decupează inimioare şi se pun în tava pregătită. Se coc 10-12 minute.
5. Ciocolată se topeşte la bain-marie şi se “stropesc” biscuiţii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiţi cu stafide, alune de pădure şi ciocolată albă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Panna cotta de vanilie cu jeleu/pireu de capsuni