Desert inghetata de susan negru

de xana in Dulciuri, 2 Oct 2017 | 3136 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 30 gr susan negru
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 ml lapte gras
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri miere
  • 50 gr zahar
  • semintele de la o pastaie de vanilie
  • un praf de sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert inghetata de susan negru:

 

Semintele de susan se prajesc intr-o tigaie, la foc mic, amestecand mereu pana incep sa se crape putin. Se macina apoi pana devine o pasta groasa.

 Intr-o cratita, se adauga laptele, frisca, mierea, vanilia si pasta de susan si se da la foc mediu pana da in clocot. Separat se bat galbenusurile cu praful de sare si zaharul pana devin o crema albicioasa. Preparatul cu susan se toarna fierbinte cate putin peste galbenusuri amestecand mereu. Se da totul la foc mic pana se ingroasa, amestecand des.

 Crema este gata cand dupa ce se amesteca cu o lingura de lemn acopera dosul acesteia si trecand cu degetul ramane o urma/linie curata.

 Se lasa la racorit intr-un recipient unde avem deja cuburi de gheata (cu tot cu cratita, nu se pune crema direct peste cuburile de gheata), apoi o putem muta intr-un castron si pune in congelator. In primele 3-4 ore, se amesteca din 30 in 30 de minute pentru a evita formarea cristalelor de gheata.

 

TIPS-URI

1

Se consuma intr-o zi sau doua, am observat ca stand mai mult timp in congelator isi schimba putin gustul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata de susan negru" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu branza si crumble