Desert gogosi pufoase

de MotanLaOale in Prajituri, 7 Mar 2021 | 4386 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 650g faina
  • 70g unt
  • 30g drojdie
  • 3 oua
  • 60g zahar
  • 250ml lapte
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 2 lamai
  • un praf sare
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi pufoase:

Se pune drojdia la dospit cu o lingura de zahar, doua linguri de faina si putin lapte (cam 15 minute) la loc calduros.

Faina se pune intr-un castron mare, se face o adancitura in mijloc unde se pune maiaua dupa ce a crescut.  

Se adauga ouale, restul de zahar, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie, un praf de sare, untul si laptele cate putin, amestecandu-se bine.

Se framanta un aluat elastic care nu se lipeste de mana.

Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul la caldura, cam 90 minute.

Se intinde o foaie de 1 cm grosime si se taie cu un pahar gogosi de dimensiunea dorita.  

Se mai lasa la crescut 30 minute.

Se incinge un ceaun cu mult ulei, cam 4-5 cm inaltime. Eu am pus 1 l de ulei.

Se prajesc gogosile pe rand in uleiul bine incins, intorcandu-se pe ambele parti.  

Se scot pe un prosop absorbant si se pudreaza cu zahar pudra.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana - Aromat si gustos

de Caty 3

pe 21.08 la 22:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu mere, pandispan si mascarpone