Desert gogosi cu scortisoara

de amalia01 in Dulciuri, 19 Noi 2017 | 3598 vizualizari

 

Am inceput sa simt gustul aluaturilor. Si mi s-a facut dor de gogosi pufoase si aromate. Dupa reteta mamei...putin personalizata.

 

INGREDIENTE

    • 1 kg faina
    • 1 cana de zahar
    • 2 plicuri zahar vanilat Dr. Oetker
    • 1 lgt scortisoara macinata
    • 1 cana de lapte
    • 2 lg margarina Rama Maestro
    • 1 ou
    • 1 cubulet de drojdie proaspata ( 25 g)
    • un praf de sare

Mai ai nevoie de:

  • ulei pentru copt
  • zahar pudra amestecat cu scortisoara
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi cu scortisoara:

Faina o golesti intr-un vas suficient de mare. Din drojdie, 1 lg de zahar si 50 ml lapte caldut, prepari o maia pe care o torni in mijlocul fainii, unde ai realizat un spatiu special si lasi pana dospeste ( cca 15 minute). Incepi sa framanti usor aluatul, adaugand treptat si restul ingredientelor ( ou, lapte, sare, zahar, zahar vanilat si scortisoara)  pana cand obtii o consistenta elastica. Aluatul trebuie sa se desprinda usor de peretii vasului si sa nu se lipeasca de mana. Presari putin faina deasupra si lasi sa dospeasca la loc cald, pana cand isi dubleaza volumul.  

Cand aluatul este gata, il asezi pe masa tapetata cu faina, unde il intinzi in foaie de cca 0,5 cm grosime.

Torni uleiul in tigaie si il lasi sa se infierbante bine.

 Din foaia de aluat tai diferite forme de gogosi si le coci in uleiul fierbinte, pe ambele parti, pana cand se rumenesc frumos.

 Scoti gogosile pe un servetel absorbant si presari deasupra zahar pudra amestecat cu scortisoara.

  Servesti imediat celor dragi.

TIPS-URI

1

 ai grija ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert chec de cacao cu inimioara de zmeura