Desert gogosi

de Ancutsa in Dulciuri, 7 Iun 2017 | 2471 vizualizari

 

Gogosi pufoase cu dulceata de visine, de zmeura sau spuma de capsuni.

 

INGREDIENTE

  • 25 g drojdie proaspata
  • 3 linguri zahar
  • 1 pahar apa calduta
  • 1 pahar lapte
  • 1 lingurita cu sare
  • 2 oua
  • coaja de lamaie (dupa gust)
  • faina cat cuprinde (aprox. 500 gr)
  • ulei pentru framantat
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi:

 

Intr-un vas mai mare, se dizolva drojdia cu zaharul, in putina apa calduta, se adauga apoi si sare, restul de apa, laptele, coaja de lamaie, faina cat cuprinde, ouale si se amesteca bine. Se adauga putin ulei, framantand aluatul bine pana devine suficient de consistent, elastic si bun de intins. Apoi, se unge cu putin ulei si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Se pune un sucitor peste vasul cu aluat si se acopera cu un prosop de bucatarie curat.

 Se faina pe masa de lucru (ori se unge cu ulei, dupa cum preferati) si se imparte aluatul in doua bucati pentru a lucra mai usor. Se intinde prima coca ,intr-o foaie mai groasa. Se taie gogosile cu paharul sau cu orice forma doriti. Eu am facut din primul aluat, gogosele rotunde, iar pe al doilea l-am taiat in patratele.

 Se prajesc gogosile in uleiul incins, pana devin rumene. 

Se servesc cu dulceata preferata, alaturi de o cana cu lapte.

 Pofta Buna!

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/06/gogosi-6.html 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert blat de tort cu cacao si nuci