Aluat:
Se freaca ouale cu zaharul, zaharul vanilinat, coaja de lamaie si se adauga uleiul alternativ cu faina in prealabil amestecata cu praful de copt. Se pot pune de la 600g faina pina la 700 g, deoarece depinde de marimea oualor. Se framanta un aluat din care se formeaza bilute cit o nuca mica. Acestea se asaza pe o tava tapetata cu hartie de copt cu o distanta de 2-3 cm intre ele. Se apasa putin pe fiecare biluta sa nu creasca prea mult in inaltime si se coc la foc mediu 15-20 min. Cand incep sa prinda putina culoare de jur imprejur, atunci sunt gata. Dupa ce toate cojile de piersici sunt coapte, cu ajutorul unui virf de cutit mic de bucatarie se scobesc cojile in asa fel incat in gaura obtinuta sa intre umplutura.
Umplutura:
Din pesmetul obtinut de la scobirea cojilor de piersici se amesteca cu nucile macinate, cu cacaua, cu zaharul si zaharul vanilinat. Toate aceste ingrediente uscate se amesteca bine dupa care se adauga restul ingredientelor si se framanta umplutura bine pana devine omogena cu care se umplu pierisicile si se lipesc cate 2.
Se pregatesc trei recipiente micute, se pune cateva lingurite de apa si colorant. Bilutele unite cu umplutura cite doua, se coloreaza cu ajutorul unor pensule mici, prima data cu galben, putin cu verde si rosu, dupa care imediat se dau prin zahar tos.