Desert cu visine si iaurt

de Dulciuri cu Georgiana in Dulciuri, 19 Iul 2017 | 3143 vizualizari

 

Un desert usor, de vara ! 

 

INGREDIENTE

  • 400 g biscuiti
  • 170 g unt
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • 500 ml frisca lichida
  • 2 linguri fineti
  • 400 g iaurt grecesc 10 % grasime
  • 300 g visine
  • 150 g zahar
  • 2 linguri amidon
  • 1 lingura gelatina granule
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu visine si iaurt:

Pentru baza, maruntim biscuitii, apoi ii amestecam cu untul topit, cele 2 linguri de cacao si cele 2 linguri de zahar pudra. Amestecam bine, apoi distribuim compozitia intr-o tava rotunda detasabila. Presam usor compozitia de biscuiti si introducem tava la rece.

Pentru jeleul de visine, punem pe foc visinele cu zaharul si lasam sa fiarba 10-15 minute. Adaugam si amidonul amestecat cu 2 -3 linguri de apa si mai lasam sa fiarba cateva minute. Lasam jeleul sa se raceasca.

Mixam frisca. Amestecam cele 2 linguri de fineti cu 3-4 linguri de frisca batuta si distribuim compozitia peste biscuiti. Introducem din nou la rece.

Oprim cateva linguri din frisca pentru ornat, iar restul de frisca il amestecam cu iaurtul si visinele din jeleu (separam din jeleu fructele de lichid).

Distribuim aceasta compozitie peste cea de fineti. Incalzim putin jeleul ramas fara fructe si adaugam gelatina. 

Ornam desertul cu frisca, visine si jeleul de visine.

TIPS-URI

1

Puteti adauga gelatina in crema cu fineti sau cea cu iaurt. daca va ies mai subtiri.

2

Puteti adauga zahar pudra in crema cu iaurt daca doriti un desert mai dulce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu visine si iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

Rondele de ceapa pane, la tigaie – delicioase si simplu de facut

de vasimur 4

pe 21.11 la 11:23

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]