Desert cornuri cu nutella si nuci

de mirela0911 in Dulciuri, 2 Feb 2020 | 4146 vizualizari

 

Nu exista sfarsit de saptamana sa treaca fara sa nu prepar ceva dulce. Asa am facut aceste cornuri care au fost tare bune si in plus m-au ajutat la pachetelul pentru scoala.

 

INGREDIENTE

  • 800 g faina alba
  • 1 lgt sare
  • 25 g drojdia proaspata
  • 5 lg zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 ou
  • 100 g unt
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • cca 500 ml lapte
  • nutella
  • nuca taiata grosier
  • 1 ou pentru uns
  • zahar pudra
Portii: 32
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornuri cu nutella si nuci:

Intr-o craticioara se pun 100 ml lapte caldut, se amesteca cu 1 lgt de zahar, 2 lg de faina si drojdia. Se lasa 5-10 minute pana se activeaza.

Intr-un bol se cerne faina si se pune pe margine sarea. Se adauga coaja rasa de lamaie, oul si se toarna maiaua. Restul de lapte se incalzeste impreuna cu restul de zahar, zaharul vanilat si 50 g unt. Se amesteca bine pana se topesc toate, iar laptele sa nu fie foarte fierbinte. Se toarna si acesta peste faina din bol si se amesteca. 

Se rastoarna pe masa de lucru si se framanta. Daca cumva mai este nevoie de lapte, se mai adauga dar sa fie caldut. Spre final se pune si restul de unt taiat cubulete si se continua framantatul pana se omogenizeaza aluatul si nu se mai lipeste de maini.

Se pune in bol si se lasa sa dosepasca pana isi dubleaza volumul.

Se unge masa de lucru cu putin ulei. Se rupe cate o bucata din aluat si se intinde in forma rotunda apoi se imparte in 8 triunghiuri. Pe fiecare triunghi, la baza acestuia, se pune cate o lingurita de nutella si nuca taiat grosier. Se ruleaza cat mai strans, se indoaie usor si se pune in tava tapetata cu hartie de copt. Se unge fiecare corn cu oul batut.

Se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana se rumenesc frumos deasupra. Cand sunt reci se pudreaza cu zahar pudra vanilat.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate folosi ca si umplutura gem de prune amestecat cu nuca macinata sau orice umplutura preferati.

2

Cantitatea de lapte este data cu aproximatie, dar in functie de cum cere aluatul, se poate adauga mai mult sau mai putin lapte, la fel si faina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornuri cu nutella si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Buturuga