Desert cornulete pictate

de Ancutsa in Dulciuri, 31 Mar 2020 | 1636 vizualizari

 

Am vrut să obțin niște cornulețe speciale și m-am tot gândit cum să le colorez. Dacă aș fi suprapus o foaie albă peste una roz, ar fi fost prea multă cocă, plus că voiam numai niște dunguțe roz, din loc în loc. Așa că le-am colorat la final, cu suc de la salata de sfeclă roșie. A rămas culoarea frumoasă și după copt, nu a oxidat, așa că am fost mulțumită.

 

INGREDIENTE

  • 570 g făină,
  • 100 g unt,
  • 100 ml borș,
  • 200 ml apă caldă,
  • 10 g praf copt,
  • 1 ou,
  • 1/2 linguriță sare,
  • un vârf de cuțit bicarbonat de sodiu,
  • 2 linguri gem de prune,
  • 3 linguri gem de căpșuni,
  • 4 linguri nucă măcinată,
  • 1 lingură suc de la salata de sfeclă roșie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete pictate:

 

Într-un vas încăpător se amestecă untul la temperatura camerei cu apa caldă, oul, sarea, praful de copt, dar și bicarbonatul dizolvat în borș. Se adaugă făină cât cuprinde, frământând, până se obține un aluat consistent, dar pufos. Se dă la frigider peste noapte (sau câteva ore).

A doua zi, se împarte aluatul în 2 bucăți, se întinde primul aluat pe blatul presărat cu făină. Pentru că aluatul conține unt, trebuie să fie rece când îl întindeți, pe măsură ce se încălzește, se lipește de masă, de aceea e bine să lucrați cu bucăți mici de aluat.

Se taie triunghiuri lungi din aluat, cu o rolă de patiserie sau cu un cuțit. Se adaugă puțină umplutură la bază (eu am pregătit 2 castronele cu gem de căpșuni amestecat cu nucă, respectiv gem de prune amestecat cu nucă), apoi se rulează cornulețul. Dacă vreți să nu se usuce colțurile, acestea se pliază de la început peste umplutură, apoi se rulează triunghiul, dând forma de cornuleț. Astfel rămâne pufos. Ai mei le preferă așa.

Se așază cornulețele în tava pregătită cu foaie de copt, iar acum vine partea distractivă: se trasează dungi cu o pensulă, cu suc de la salata de sfeclă roșie.

Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, cam 23 de minute, urmăriți-le, să nu se rumenească, pentru că se vor usca, trebuie să rămână albe.

După ce se scot din cuptor, se pot pudra cu zahăr.

Se pregătește la fel și aluatul rămas.

 

Porții: 10

Timp de pregătire: 10 min + câteva ore pentru repaos aluat

Timp de coacere: 23 min/tavă * 3 tăvi

Poftă Bună!

Dacă vă place rețeta mea, o puteți găsi și pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/03/cornulete-pictate.html

TIPS-URI

1

Sfat: Dacă vreți să colorați cornulețele, folosiți suc de la salata de sfeclă roșie. Este un colorant natural, stabil, ieftin și la îndemână, pe care eu îl folosesc și la decorațiunile de ciocolată.

2

Sfat: Cornulețele nu se ung cu ou, înainte de a le da la cuptor, pentru că se usucă. Când sunt gata, se pudrează cu zahăr, ca să rămână fragede.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete pictate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere caramelizate