Desert cornulete fragede

de MotanLaOale in Dulciuri, 12 Aug 2018 | 19290 vizualizari

 

Cele mai bune cornulete.

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 200 ml lapte
  • 250 g untura
  • 1 ou
  • 30 g drojdie proaspata
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 500 g rahat
  • zahar pudra
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete fragede:

Se pun 550 g de faina intr-un vas de framantat.

Se adauga oul batut, untura, laptele caldut, drojdia dizolvata cu zaharul vanilat si putin lapte, un praf de sare si se framanta.

Se adauga faina in timpul framantarii pana se obtine un aluat elastic care nu se lipeste de mana.  

Se lasa la odihnit la rece 1 ora invelita in folie alimentara.

Se taie rahatul bucatele dreptunghiulare si se tavalesc in zahar pudra ca sa nu se lipeasca intre ele.

Se tapeteaza doua tavi cu hartie de copt. Se imparte aluatul in 5 parti.

Se ia o parte si se intinde o foaie subtire de 2-3 mm.

Se taie triunghiuri sau dreptunghiuri (cum vreti), se pune o bucata de rahat, se ruleaza si se pune in tava.

Eu am intins foaia rotunda si am taiat raze pe care le-am rulat cu rahat.

Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 25-30 minute, pana cornuletele se rumenesc usor.

Se scot din cuptor si se pudreaza cu zahar pudra cat sunt calde.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete fragede" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

ieri la 08:37

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 29.07 la 08:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere caramelizate