De curând am servit de la o bună prietenă ciocolată de casă cu fructe uscate, fără lapte praf și mi-a plăcut foarte mult.
Așa că nu am stat pe gânduri și am achiziționat și eu unele ingrediente necesare acestei rețete.
Măsurăm cantitățile ingredientelor și le punem în boluri separate. Untul de cacao, fiind solid, ca un săpun de casă, îl dăm pe răzătoare și îl punem într-un vas. Peste fructele uscate adăugăm băutura vegetală din alune organice ca să le hidratăm. Praful de ghimbir îl amestecăm cu cel de cardamom, apoi cu cacaua. Pregătim niște forme de silicon în care vom pune ciocolata. Când fructele uscate sunt suficient de hidratate, ne apucăm de lucru. Punem vasul cu unt, în altul cu apă ca să topim untul la bain marie. Le punem la foc mic spre mediu și amestecăm intens în unt. Se va topi foarte rapid. Ridicăm vasul cu unt din baia de apă și îl lăsăm 1-2 minute să se liniștească. Apoi, cernem cacaua cu ghimbirul și cardamomul peste unt. Amestecăm intens cu o spatulă, apoi cu mixerul până se omogenizează bine compoziția. Adăugăm și fructele hidratate cu băutura vegetală în care au stat, mierea și omogenizăm din nou compoziția. Turnăm compoziția de ciocolată de casă cu fructe uscate - fără lapte praf în formele de silicon, în cantități aproximativ egale. Le dăm la frigider și le lăsăm până când delicioasele ciocolate se întăresc. Le vom scoate foarte ușor din formele de silicon după întărire. Porțiile mele de ciocloată au cântărit după răcire între 110-115 g.
Foarte bună această ciocolată de casă cu fructe uscate - fără lapte praf!