Inghetata cu cirese si vanilie

de Oana in Dulciuri, 29 Iun 2011 | 4187 vizualizari

 

Multumim Gabitza pentru inspiratia delicioasa :)

 

INGREDIENTE

  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri zahar brun
  • 250 ml frisca lichida
  • 100 g cirese fara samburi + 2 linguri zahar brun
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu cirese si vanilie:

Galbenusurile se bat cu zaharul la bain-marie pana se umfla si se ingroasa putin, apoi se lasa la racit. Frisca lichida se bate bine si se amesteca apoi cu galbenusurile. Se imparte compozitia in doua. In jumatate se amesteca ciresele pasate cu blenderul cu 2 linguri de zahar, iar in cealalta jumatate se amesteca esenta de vanilie. Se pune inghetata in forme, eu am folosit paharele de plastic mici si se pune la congelator. Dupa jumatate de ora se infig in inghetata betisoarele (am folosit betisoare de plastic de amestecat cafeaua:)

Se lasa la congelator peste noapte. Se scot apoi paharele cu inghetata, se tin cateva secunde strans in mana si se scoate usor paharelul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu cirese si vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

David4 1

10.04.2012, 13:21

pot sa inlocuiesc frisca cu laptele ?

David4 1

10.04.2012, 13:23

???
oricum arata bine felicitari

Oana 1

10.04.2012, 14:53

S-ar putea sa iasa prea lichida compozitia, frisca o intareste si iese si mai cremoasa...nu stiu ce sa zic...poti incerca

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură de morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Amintiri culinare - Savarina cu inghetata de frisca