Ce spuneti de o felie delicioasa de cheesecake, fara coacere, cu multa zmeura si un sos de visine? In plus, este si fara zahar, pentru ca de aceasta data am folosit indulcitor! Mi se par atat de minunate deserturile cu fructe si profit in fiecare sezon, in functie de ce fructe gasesc in piata, sa pregatesc ceva bun!
Pentru sosul de visine:
Biscuitii ii rupeti bucati, ii puneti in blender si ii maruntiti. Untul il topiti pe baie de aburi. Intr-un bol amestecati biscuitii macinati cu untul. Asezati un inel detasabil,cu diametrul de 20 cm, pe un platou. Puneti amestecul de biscuiti, apasati bine cu mainile sau cu fundul unui pahar. Il dati la rece. Foile de gelatina le puneti la hidratat in apa rece pentru 5 minute. Mascarponele il mixati cu iaurtul, apoi adaugati indulcitorul. Incorporati vanilia, esenta de lamaie si coaja rasa de lime. Scurgeti de apa foile de gelatina, le topiti pe baie de aburi. Gelatina topita o amestecati cu crema de iaurt cu mascarpone, mixati bine sa se incorporeze. Scoateti blatul de biscuiti de la frigider. Puneti 3-4 linguri de crema, o nivelati, asezati jumatate din zmeura. Veniti iar 3-4 linguri de crema, o nivelati si restul de zmeura, iar la final crema ramasa. Dati cheesecake-ul la rece 4-5 ore sau peste noapte.
Sosul de visine: Spalati visinele, le scoateti samburii. Le puneti intr-o cratita cu indulcitorul, le transferati pe foc. Fierbeti sosul 4-5 minute, la foc mic, amestecati din cand in cand. Amidonul il dizolvati cu 2-3 linguri de apa rece, il turnati peste visine. Amestecati continuu, pana sosul se ingroasa putin. Il luati de pe foc si il lasati sa se raceasca. Dupa ce a stat cheesecake-ul la rece, il scoateti din frigider, indepartati inelul. Puneti usor sos de visine, lasand sa curga si pe margini. Il decorati cu frunze de menta si ornamente fluturasi sau cum va place. Il portionati si serviti.
Pofta buna!