Desert chec pufos cu banuti de ciocolata

de Panacris in Prajituri, 24 Feb 2019 | 2218 vizualizari

 

Un dulce ieftin si bun! ;)

 

INGREDIENTE

  • Oua 6 bucati,
  • Oţet 1 lingura,
  • Zahar tos 1 cana,
  • Ulei de cocos 10 linguri,
  • Lapte de soia 15 linguri,
  • Zahar vanilat Bourbon 2 plicuri,
  • Praf de copt cu sofran 1 plic,
  • Sare de mare ½ lingurita,
  • Faina alba 000, 2 cani,
  • Banuti de ciocolata cca. 100 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec pufos cu banuti de ciocolata:

Albusurile la temperatura camerei se bat energic, cu un praf de sare si 1 lingură de oțet, cca. 5 minute, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mai bate cca. 10 minute pana se obtine o crema lucioasa.

Intre timp galbenusurile se amesteca cu uleiul de cocos, pana ce se obtine o crema omogena.

Apoi se adauga peste crema de albusuri, se amesteca usor pana ce se inglobeaza. Urmeaza sa se adauge laptele si faina amestecata cu praful de copt.

Se amesteca usor cu treapta 1 de la mixer, pana ce se inglobeaza toate ingredientele si se obtine un aluat usor fluid.

Se tapeteaza cu hartie de copt 2 tavi de chec, se toarna compozitia, se presara banutii de ciocolata si se da la cuptor, la foc mediu, 200 grade, cca. 10 minute, apoi se reduce focul la minim, cca. 150 grade pentru inca 25 de minute.

Dupa ce trece testul scobitorii, se opreste cuptorul si se lasa la racit în cuptor cu usa intredeschisa.

La servire se pudrează cu zahar farin.

Spor si pofta buna!


TIPS-URI

1

Uleiul de cocos se poate inlocui cu ulei vegetal, iar laptele de soia cu lapte de vacuta! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec pufos cu banuti de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu fructe de padure