Desert chec din albusuri cu portocala

de MotanLaOale in Prajituri, 6 Iun 2018 | 4288 vizualizari

 

"picnicul bucatarasilor"

 

INGREDIENTE

  • 400 g albusuri de ou
  • 300 g zahar
  • 320 g faina
  • 80 ml ulei
  • coaja si zeama de la 2 portocale
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec din albusuri cu portocala:

Se bat albusurile cu un praf de sare pana devin dense.

Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine lucioasa.

Se adauga uleiul, zeama si coaja rasa de portocala si se omogenizeaza.

Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza.

Se tapeteaza o forma de chec cu hartie de copt si se toarna compozitia in tava.

Se introduce in cuptorul preincalzit la 200 grade C, timp de 30-35 minute.

Se face proba cu scobitoarea.

Se scoate din forma si se lasa la racit.

Se pudreaza cu zahar daca doriti.

Se feliaza si se serveste.

Pofta Buna!

 

 

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec din albusuri cu portocala" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]