Desert chec cu rahat

de MotanLaOale in Prajituri, 15 Ian 2020 | 3266 vizualizari

 

Bunatati pentru Craciun

 

INGREDIENTE

  • 370 g albusuri
  • 300 g zahar
  • 300 g faina
  • 80 ml ulei
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • 200 g rahat
  • un praf de sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu rahat:

Se bat albusurile cu un praf de sare pana devin dense.

Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine lucioasa.

Se adauga uleiul, coaja rasa de lamaie si se omogenizeaza.

Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza.

Rahatul se taie bucati mai mici.

Se tapeteaza o forma de chec cu ulei si faina si se toarna jumatate din compozitia in tava.

Se pun bucati de rahat uniform pe toata suprafata.

Se toarna si restul compozitiei si deasupra se pun bucati de rahat.

Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade C, timp de 30-35 minute.

Se face proba cu scobitoarea.

Se scoate din forma si se lasa la racit.

Se poate presara cu zahar pudra daca doriti.

Se feliaza si se serveste.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu pere de toamna si crema de branza cu aroma de vanilie