Desert chec bicolor

de Catalina L in Dulciuri, 26 Mai 2019 | 3051 vizualizari

 

Ce-mi plac checurile de casa in 2 culori.
La baza era o reteta de 'Kouglof austriac' coapta deci in forma speciala.
Eu am facut-o sub forma de chec, minunata de servit dimineata sau ca gustare.
Foarte bun, compozitia este un pic densa, il voi reface cu siguranta si voi pune 2-3 linguri de faina mai putin. 
 
https://www.blogulluicatalina.com/2019/05/chec-bicolor-austriac.html

 

INGREDIENTE

  • 200 g de unt moale
  • 4 oua
  • 400 g de faina
  • 250 ml de lapte
  • 90 g de zahar tos
  • 70 g de zahar pudra
  • cateva picaturi de aroma de vanilie naturala
  • 1 plic de praf de copt
  • 3-4 linguri de cacao
  • 1 lingurita de rom
  • coaja rasa de portocala
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec bicolor:

Incalziti cuptorul la 170 °C si ungeti cu unt 2 forme de chec.

Frecati bine untul cu galbenusurile si cu zaharul pudra.

Incorporati vanilia si coaja rasa de portocala.

Amestecati faina cu praful de copt si incorporati-o treptat in compozitia precedenta.

Bateti spuma albusurile cu un varf de sare si cu zaharul tos.

Incorporati-le treptat amestecand de jos in sus. Divizati compozitia obtinuta in 2.

Adaugati cacaoa si romul intr-o parte, amestecati bine.

Varsati treptat si pe rand cele 2 compozitii in formele de chec .

Treceti o furculita prin fiecare forma facand o spirala.

Coaceti timp de 35 - 40 minute.

Lasati sa se raceasca un pic si demulati.

Decorati cu zahar pudra.

TIPS-URI

1

Se pastreaza bine 2-3 zile intr-un sac de congelat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec bicolor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Diplomat cu indulcitor