Mereu cumparam din magazin aceste briose super bune si pufoase si acum m-am gandit ca as vrea sa le incerc si eu...sunt superrr bune si usor de facut.
Un aluat pe baza de oua si unt si foarte putin lapte, coapte in tava de briose, iar coacerea lor dureaza mai putin de 30 minute...simplu, doar ca avem de asteptat pana creste aluatul in volum! :D
"Aluaturi de casa"
Incalzim laptele intr-un bol incapator, peste punem drojdia, lasam cateva minunte sa se dizolve, apoi punem oul si 180g de faina, amestecam pana omogenizam bine totul, apoi turnam si celelalte 180g de faina apoi acoperim totul cu folie de plastic si lasam circa 40 minute.
Dupa ce maiaua a crescut, punem restul ingredientelor, ouale, sarea, zaharul, aromele preferate si faina, apoi incepem sa framantam pana obtinem un aluat omogen. Acum incorporam untul moale, putin cate putin si framantam mereu pana terminam tot gramajul de la unt.
Daca aluatul este mai moale, mai puteti adauga putina faina, eu am mai pus, depinde de faina pe care o folosim!
Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce a crescut, impartim aluatul in 12 bucati egale si formam briosele (ne folosim de putin ulei).
Pregatim o tava de briose pe care le ungem cu ulei si le asezam acolo, iar ca si model rupem o parte din aluat si o asezam peste partea mai mare...foto).
Mai lasam 20 minute la crescut, apoi le ungem cu galbenusul de ou si dam tava la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 30 de minute sau pana sunt frumos rumenite!
Sunt minunateee!
Merita asteptarea de a le pregati!