Briose cu afine si fulgi de migdale - Dulci si foarte pufoase

de laura_n in Dulciuri, 19 Mar 2025 | 700 vizualizari

 

Briosele sunt preferatele copiilor, le savureaza cu mare pofta oricand au pofta de ceva bun si pufos. De data aceasta am combinat afine si fulgi de migdale pentru o textura crocanta deasupra.
Pentru aceste Briose cu afine si fulgi de migdale - Dulci si foarte pufoase, am folosit ca ingrediente: oua, zahar, faina, unt, afine si fulgi de migdale.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Briose cu afine si fulgi de migdale - Dulci si foarte pufoase:
  • 4 oua de gaina
  • un praf de sare
  • 120 gr zahar (daca vreti mai dulci, suplimentati)
  • 150 gr faina de grau
  • 5 gr praf de copt
  • 120 gr unt
  • 50 gr afine (eu am folosit congelate)
  • extract de portocale
  • fulgi de migdale
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu afine si fulgi de migdale - Dulci si foarte pufoase:

Cum am preparat aceste Briose cu afine si fulgi de migdale - Dulci si foarte pufoase:

Topeste untul si lasa-l la temperat.

Intr-un bol, sparge cele 4 oua, adauga un praf de sare si zaharul si mixeaza-le foarte bine pana devin cremoase si capata consistenta. 

Amesteca faina cu praful de copt, apoi incorporeaza-le in compozitia de oua. Adauga in fir subtire untul topit si racit si mixeaza bine pana devine omogena compozitia.

Nu te speria daca ti se pare lichida, asa trebuie sa fie.

Adauga afinele si amesteca usor cu o spatula cat sa se distribuie uniform.

Toarna compozitia in forme de briose. Eu am folosit cutii de carton mai marisoare si au rezultat 6 bucati. Daca folosesti tava de briose, tapeteaza cu hartii. Nu le umple pana sus pentru ca va creste mult aluatul.

Presara fulgi de migdale pe fiecare. Daca nu iti plac, nu pune.

Coace briosele in cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, timp de 20-25 de minute in functie de cuptor.

Dupa coacere, scoate briosele din cuptor si lasa-le la racit. Daca vrei, le poti pudra cu putin zahar.

Sunt delicioase si te vor cuceri prin textura lor pufoasa si gustul de unt.

Incearca si reteta de Brioșe dulci cu stafide sau varianta de Brioșe sărate cu șuncă și cașcaval, perfecte pentru micul dejun sau de luat la pachet.

Iti recomandam si reteta de Brioșe cu afine, pufoase și bune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu afine si fulgi de migdale - Dulci si foarte pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briosa germana Buchty (Buchteln)