Desert biscuiti cu fructe uscate

de Rocsi in Dulciuri, 13 Iul 2018 | 3839 vizualizari

 

Cum prind putina racoare, cum mai coc ceva. De aceasta data am optat pentru niste biscuiti foarte buni, cu fructe uscate, ca sa ii servesc cand am chef de rontait ceva. Ii pastrati intr-o cutie metalica cu capac si va ajung pentru circa o saptamana.

 

INGREDIENTE

  • 220 gr unt
  • 1 lingura ulei de cocos
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 lingura nuca de cocos
  • 6 linguri sirop de gutui
  • 100 gr fructe uscate (merisoare, stafide, goji)
  • 100 gr fulgi de ovaz
  • 250-300 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 2 lingurite vanilie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert biscuiti cu fructe uscate:

Untul la temperatura camerei il mixati cu uleiul de cocos si ouale. Adaugati zaharul pudra si amestecati. Incorporati fulgii de ovaz, praful de copt, vanilia si sarea.

Cerneti faina, o puneti treptat peste compozitia de mai sus, apoi puneti si nuca de cocos. Trebuie sa va iasa un aluat usor lipicios. La final incorporati fructele uscate cu o paleta. Acoperiti aluatul, il dati la frigider 30 de minute.

Tapetati cu hartie de copt o tava. Scoateti aluatul de la rece, luati cate o lingurita din compozitie. Formati cate o bila pe care o aplatizati. Asezati biscuitii in tava, cu distanta intre ei.

Ii introduceti in cuptorul incins, la 170 de grade C, pana devin usor aurii. Cam 12-14 minute dureaza pana se coc. Procedati astfel pana terminati tot aluatul. Ii scoateti din cuptor cand sunt gata si ii lasati sa se raceasca. Ii pastrati intr-o cutie metalica cu capac.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert biscuiti cu fructe uscate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Rocsi 1

20.07.2018, 20:39

Miki, ma bucur ca iti plac! Pai daca nu ai sirop, poti pune putina miere, zahar, indulcitor, dupa gust!

lucy2002 1

01.02.2020, 10:19

Foarte buni!

Rocsi 1

01.02.2020, 20:37

Multumesc, Lucy!

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Desert tort red velvet sau catifea rosie