Decoratiuni pentru masa pascala

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 17 Apr 2011 | 15668 vizualizari

 

Anul trecut am pregatit aceste decoratiuni minunate cu care am infrumusetat masa pascala, reteta Laurei Adamache, careia ca de fiecare data ii multumesc din toata inima! In mod cert si anul acesta le voi avea pe masa, au fost absolut incantatoare! Eu nu mai am pozele cu pasii, astfel ca daca cineva doreste sa faca reteta o gaseste aici pas cu pas...

http://adamache-laura.blogspot.com/2009/04/masa-de-paste-2009.html

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 70 gr ulei floarea soarelui
  • 3 oua medii
  • 150 gr otet de mere
  • 225-250 gr apa (eu am folosit faina 0 care absoarbe diferit lichidul fata de faina 00 si am folosit 250 gr apa

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Decoratiuni pentru masa pascala:

Amestecati toate ingredientele de mai sus si framantati putin cat sa obtineti un aluat elastic . Infasurati biluta de aluat in folie alimentara si lasati-o 1 ora sa se odihneasca.
Cornul abundentei

Din folie de aluminiu facem un con pe care il umplem cu bilute formate tot din folie de aluminiu,
rupem o bucata de aluat, o intindem intr-o foaie de 0,5 cm grosime pe planul de lucru usor infainat si taiem fasii 1-1,5 cm latime. Infasuram fasiuta cu fasiuta , avand grija sa nu lasam spatiu intre ele, conul de aluminiu incepand cu baza lui.
Din 3 fasiute facem o bentita impletita pe care o adaugam in partea de sus a conului, ungem tot conul cu un galbenus amestecat cu putin lapte, si il bagam in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30 minute. Il scoatem din tava si il lasam pe un gratar sa se raceasca. Dupa racirea completa golim conul de aluminiu de bilute si apoi desfacem cu grija si folia

Portofele
 Rupem o alta bucatica de aluat, o intindem in foaie si taiem cu ajutorul unui capac mediu sau farfurie 2 cerculete, il taiem in 2 parti egale. Facem cu ajutorul unei furculite niste dungute pe una dintre cele 2 jumatati iar din putina coca facem o biluta pe care o asezam in centrul jumatatii,inchidem cu cealalta jumatate de cerc si presam cu furculita cele doua foi astfel incat sa rezulte bine lipite. Facem 2 bentite impletite. Una o vom aseza in jurul bilutei si din cealalta facem o tortita. Mai facem o bentita pe care o rasucim de vreo 4-5 ori in directii opuse si o asezam sub bentita impletita care sta sub biluta de aluat. Inchidem capetetele cu mici trandafirasi pe care i-am obtinut infasurand dintr-un capat in celalat o fasie de aluat de 1 cm.
Ungem cosuletele cu galbenus amestecat cu lapte si il bagam in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30 minute,
Coronita
Rupem o alta bucatica de aluat si o intindem in foaie. Cu ajutorul unui capac mare decupam un cerc. Pozitionam un cerc mai micut in cercul mare si decupam. Obtinem astfel coronita noastra. Pe margini  am decotat-o cu fasiute fff subtiri de aluat si cu mici trandafirasi.
Pentru ciorchini am taiat cu ajutorul unei forme ovale mici forme pe care le-am crestat pe margini cu o foarfeca. Am facut bilute mici de coca pe care le-am dispus pe suprafata ovalului, le-am uns cu galbenus amestecat cu lapte si le-am copt la 180 grade,

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Decoratiuni pentru masa pascala" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (93)

RuxyRux 1

24.04.2011, 16:12

Dia Diutza iubito...Paste Fericit!
Hristos A Inviat!

RuxyRux 1

24.04.2011, 16:12

pusikmea, Paste Fericit!

Hristos A Inviat!

adry88 1

20.05.2011, 17:14

ce super felicitari

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi gratinati