Curcan umplut, pe pat de legume

de oanapl in Curcan, 14 Sep 2017 | 4780 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 8 ciuperci
  • 4 linguri ulei de masline
  • 150 gr masline verzi umplute cu gogosari
  • 6 cartofi
  • 2 rosii
  • 4 catei usturoi
  • 1 ardei rosu
  • 1 piept de curcan
  • 3 fire ceapa verde
  • 1 lingurita rozmarin uscat
  • 1 dovlecel
  • 1 morcov
  • 1 ardei verde
  • piper negru
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan umplut, pe pat de legume:

Speli pieptul de curcan, il usuci cu prosoape absorbante si il crestezi de 4 ori. Nu se taie pana jos. il condimentezi cu sare. Toci marunt ceapa verde si usturoiul, le pui intr-un castron si adaugi maslinele umplute cu gogosari, feliate in prealabil, rozmarinul, ouale batute, sare si piper dupa gust. Omogenizezi acest amestec si apoi introduci aceasta umplutura in crestaturi. Legi pieptul de curcan cu sfoara. Tai capacele la rosii, le scobesti si le umpli cu amestecul de masline care a ramas.
Speli si cureti legumele (cartofii, dovlecelul, ardeiul rosu, ardeiul verde si ciupercile), le tai bucati de marime potrivita, le condimentezi cu sare si piper si le asezi intr-un vas termorezistent, uns in prealabil cu ulei de masline.

Intre timp, incalzesti cuptorul timp de 10 minute la 180 de grade C.
Peste legume asezi pieptul de curcan umplut, stropit cu putin ulei de masline, dupa care introduci vasul in cuptor pentru aproximativ 80 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan umplut, pe pat de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulouri de curcan cu ciuperci in sos alb