Se spala carnea, se portioneaza si se condimenteaza. Se pune in tigaie cu uleiul si se prajeste putin pe ambele parti.
Intre timp curatam si taiem prazul rondele. Curatam ciupercile si adreiul si le taiem nu prea marunt. Intr-o tava punem un strat de praz apoi carnea si deasupra alternam legumele. Amestecam uleiul in care s-a prajit carnea cu vinul, apa, bulionul, usturoiul si condimentele. Amestecul in turnam peste carne si legume in tava. Punem capacul si dam la cuptor la 200 de grade pentru o ora. Dupa ce s-a facut carnea luam capacul si mai lasam 15 minute la foc mic, sa se rumeneasca.
Pana sta carnea la cuptor pregatim galustele de cartofi.
Taiem painea bucatele si o prajim in tigaie fara ulei. Punem cartofii la fiert in coaja. Dupa ce au fiert ii scurgem de apa, ii trecem sub jet de apa rece si ii curatam. Pasam bine cartofii fierti si ii lasam sa se raceasca. Cand sunt reci se adauga oul, sare, piper si untul moale. Se amesteca bine iar apoi se adauga amidonul si faina. Aluatul trebuie sa fie pufos dar usor lipicios. Eu nu am folosit toata faina, dar asta depinde de cat de fainosi sunt cartofii.
Cu mana uda se fac bilute iar in mijloc se pune cate un cubulet de paine prajita.
Galustele astfel formate se fierb in apa cu sare 15 minute.
Se scot cu paleta cu gauri se se servesc calde alaturi de curcanul cu ciuperci.