Cupe cu crema de branza

de _Alina_ in Aperitive / Garnituri, 19 Ian 2013 | 4309 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 380 g faina (plus extra pentru intins)
  • 200 g lapte prins/iaurt
  • 80 ml ulei
  • 1 ou marimea XXL
  • 1 lgt condiment pizza
  • 1 lgt mix de legume uscate bio
  • 1 lgt bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lgt otet
  • 1 varf de cutit de ienibahar macinat
  • 1/2 lgt sare
  • Umplutura
  • 150 g branza din iaurt proaspata
  • 150 g crema de branza - Ceva Fin Cremos cu smantana
  • 140 g crema de branza - Ceva Fin Pufos
  • 1 lg cu varf smantana
  • 80 g ardei gras rosu
  • 12 bucatele branzica calcica - miez de lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupe cu crema de branza:

1. Amestecam toate ingredientele si framanatam. Rezulta un aluat usor lipicios.

2. Pudram o folie alimentara cu faina si invelim aluatul in ea.

3. Introducem aluatul in frigider minim 12 ore ca aromele sa se intrepatrunda mai bine. La mine a stat 2 zile :D.

4. Preincalzim cuptorul la 190-200°C.

5. Ungem o forma de briose cu unt si o tapetam cu faina.

6. Pudram cu faina masa de lucru, intindem aluatul intr-o foaie subtire, taiem cercuri cu ajutorul unei forme de 10 cm diametru. Intindem din nou fiecare cerc, iar apoi il punem in forma de briose. 

7. Punem in centrul fiecarei cupe orez, sau boabe de fasole, sau margele de ceramica.   8. Introducem in cuptor timp de 10-20 min (depinde de cuptor ;). Cand s-au rumenit le scoateti din cuptor si incercati sa scoateti orzul sau ce ati pus in ele, apoi le lasati la racit.

Eu am facut si cateva stelute din putin aluat, pe care le-am copt odata cu cupele.

 Umplutura si asamblare:

1. Amestecam branzeturile, in afara de branza calcica cu smantana.

2. Taiem ardeiul cubulete si il incorporam in crema de branzeturi.   3. Punem in fiecare cupa cate o bucatica de branza calcica si cate o lingura de umplutura. Deaspra punem cate un biscuitel, sau cate o bucata de ardei gras.

 

TIPS-URI

1

Ar fi bine sa puneti cate o bucatica de hartie de copt in cupe inainte de a pune orezul. Eu n-am pus si din cauza asta orezul s-a cam infipt in aluat, de a trebuit sa il scot cu scobitoarea :))

2

Condimentul de pizza folosit de mine contine numai ierburi uscate si este de la Fuchs.

3

Puteti pune orice fel de crema de branza.

4

Daca nu aveti suficient timp, puteti lasa aluatul numai 10-30 min la temperatura camerei si apoi sa il prelucrati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cupe cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crema de branza cu smantana si ardei