Cuib de viespi

de danakarin in Prajituri, 23 Oct 2011 | 6031 vizualizari

 

N-am mai facut si n-am mai mincat prajitura asta de100 de ani. Eu fac prajituri cu aluat dospit doar de Pasti si de Craciun.
Ieri am fost in cooking mood, am sunat-o pe vara-mea. am primit de la ea o reteta "incercata" si vedeti si voi ce a iesit :-)

 

INGREDIENTE

Aluatul:

  • 600 g de faina
  • un plic de drojdie uscata sau 50 g de drojdie proaspata
  • o lingurita de zahar
  • 4 oua
  • 200 ml de lapte
  • un praf de sare

Umplutura:

  • 250 g de unt
  • 200 g de zahar.
  • Siropul de lapte
  • 400 de ml de lapte
  • un plic de zahar vanilat
  • 150 g de zahar
  • 1-2 linguri de fulgi de migdale
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuib de viespi:

Am amestecat ingredientele pentru aluatul dospit, am folosit de data asta un plic de drojdie usata ( a ajuns si pt 600 de grame de faina ) l-am framintat bine.Daca mai e nevoie  mai adaugati  un pic de faina sa nu se lipeasca de miini... 

l-am pus o ora la cald sa dospeasca.

In acest timp am amestecat untul cu zaharul pina am obtinut o compozitie spumoasa.

Am intins aluatul relativ subtire, l-am uns cu untul frecat am rulat un sul strins pe care l-am taiat in felii de 2 cm.

Am asezat feliile intr-o tava unsa si am lasat din nou sa creasca 30 de minute.

Am copt la 175 de grade 25 de minute.

Cind au inceput sa se rumeneasca am adaugat laptele si fulgii de migdale si am lasat prajitura in cuptor inca 35 de minute.Aici trebuie sa hotariti singure cind e gata....oricum,  cind s-a absorbit tot laptele si are o culoare aurie.

Mi-a facut placere sa incerc din nou aceasta reteta clasica in bucataria de acasa.

 

TIPS-URI

1

Peste unt se poate presara nuca sau migdale. Eu am ales varianta clasica...

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuib de viespi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Cris2711 1

04.11.2011, 12:05

Dana ti-a iesit super delicios

danakarin 1

06.11.2011, 20:33

multzumesc Cris !!

Cris2711 1

11.11.2011, 18:18

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

Tort cu lichior, cafea si jeleu de afine - Reteta delicioasa

pe 27.06 la 20:14

Spaghete cu roșii și zucchini - Savuroase și rapide

pe 27.06 la 09:51

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cuib de viespi ( Pumni )