Creveti saganaki

de Doralinda in Fructe de mare, 10 Feb 2013 | 8561 vizualizari

 

O reteta tipic greceasca la care se cere mult vin langa! ;)

 

INGREDIENTE

  • 450 creveti fierti deja
  • 4 linguri ulei masline
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 2 linguri patrunjel
  • 250 ml vin alb
  • 400 gr bulion de rosii bucatele
  • o bucatica usturoi taiat felii
  • 200 gr branza feta
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti saganaki:

Crevetii ii curatam doar de coaja, lasam capul si coada si ii clatim putin in apa rece. Intr-o cratita incalzim 2 linguri de ulei si apoi punem la calit ceapa pana se inmoaie putin, dupa care adaugam patrunjelul, vinul, rosiile, usturoiul si restul de ulei, ladand la fiert ptr cca 30 min. Cand sosul e gata, punem crevetii si mai fierbem inca 5 min, apoi punem feta bucatele mici si lasam sa se topeasca, apoi luam de pe foc.

Se serveste fierbinte insotita de multa paine ptr a intinge in sos!

TIPS-URI

1

Cu sosul obtinut, puteti sa faceti si paste cu fructe de mare, merge de minune!

2

Sare nu e nevoie sa adaugati ptr ca feta e destul de sarata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti saganaki" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Creveti in sos de vin si usturoi